Felhívás hagyományos ételek receptjeinek gyűjtésére - az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület felhívása

Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület „Tudatosan x 2” osztrák-magyar helyi termékfejlesztés a turizmusra alapozva vidéki régiókban nemzetközi projektje keretében a LEADER HACS területén lévő 46 település speciális receptjeiből összeállított gasztronómiai kiadvány elkészítését tervezi.

A közel 70 oldalas kiadványban a település lakosainak lehetőségük nyílik arra, hogy a helyi termékekből készült, a népi hagyományok és ünnepkörök meghatározó ételeit bemutassák a turistáknak, látogatóknak.

A kiadvány célja, hogy felkeltse az érdeklődést a különböző települések konyhája iránt, és kedvet hozzanak ezek felkereséséhez. Segítség a régi ízek fennmaradását, s biztosítsák a fiatalok számára a hagyományos konyha megismerését.

A tervezett kiadvány elősegíti a gasztronómiai turizmus fejlődését, azzal hogy a látogatók a helyi ételkülönlegességeken kívül a vidéki életet és hagyományokat is megismerhetik, élénkítve ezzel a falusi turizmust.

Amennyiben szeretné, hogy az Ön receptje is bekerüljön a kiadványba, kérjük, hogy a következő szempontok alapján készítsen egy rövid ismertetőt:
Alapadatok:
- Név
- Címe
- Elérhetőség (telefon, email cím)
Recept bemutatása
- recept rövid története, milyen hagyományhoz, népszokáshoz, ünnephez kapcsolódik
- hozzávalók
- elkészítési folyamat
- 2-3 digitális kép (ha van)
(A receptek a következő kategóriákban küldhetők: előétel, leves, főétel, édesség, befőttek, saláták. Lehetőség van teljes menüsor beküldésére is.)

Kérjük, a receptet tartalmazó dokumentumot az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület számára a info@innovativegyesulet.t-online.hu e-mailre, vagy postai úton a 8778 Újudvar, Pf. 1 címre 2013. augusztus 26-ig küldjék el!
Várjuk jelentkezésüket!