Szennyvíztisztító átadása

Címkék: 

2007. február 20-án ünnepélyesen avattuk fel az új szennyvíztisztító telepet.

1997-ben két szomszédos Somogy megyei település vezetői, Nemesvid és Somogysimonyi polgármesterei kerestek fel bennünket kérve, tegyük lehetővé, hogy csatlakozhassanak a zalakomári telepre. Zalakomár község képviselő- testülete 1997. november 25-i ülésén egyetértett – segítve a környező települések elképzeléseinek megvalósulását - Zalakomár, Balatonmagyaród és két Somogy megyei település, Nemesvid és Somogysimonyi községek közös beruházás keretében történő szennyvízcsatornázásával, valamint a zalakomári szennyvíztisztító telep rekonstrukciójával és bővítésével.

1998-tól évente nyújtottuk be a pályázatokat, s végül állami céltámogatással, KÖVICE, BFT és Megyei Területfejlesztési Tanács támogatásával eljutottunk Balatonmagyaród, Nemesvid, Somogysimonyi és Zalakomár egyik álmának megvalósításig.

Varga Miklós polgármester rövid történeti áttekintése után Szabadics Zoltán, a kivitelező SZABADICS Közmű- és Mélyépítő ZRT. elnök-vezérigazgatója jelentette készre az összesen napi 450 m3 kapacitású korszerű létesítményt. A telepet Kovács Kálmán, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára és Manninger Jenő térségi országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke avatta fel.

Az ünnepségen a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulásának több polgármesterén túl részt vett Dr. Varga Miklós, a KVM szakállamtitkára és Szászfalvi László, a beruházásban érintett somogyi települések országgyűlési képviselője is.