Hőségriadó június 30-ig!

admin küldte be 2022. 06. 27., h – 10:14 időpontban

🆕 ☀️ Az országos tisztifőorvos 2022. június 27-én (hétfő) 00.00 órától 2022. június 30-án (csütörtök) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú ‼️hőségriasztást adott ki.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nyomatékosan kéri az ország lakosságát, hogy a nagy melegben ügyeljen a fokozott🥛folyadékbevitelre. ‼️Kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását.

‼️Délelőtt 11 és délután 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző ☀️napon óvintézkedések nélkül: ⛱védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, 👒 szellőző ruházattal és 🧴napvédő készítmények használatával! Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók, illetve a szabadtéri rendezvényeken szórakozók.

🚗 Az autóval közlekedők fokozottan figyeljenek, és vezessenek óvatosan, a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz.

‼️A vízparton tartózkodók ne 🏊‍♀️ 11-15 óra között, és felhevült testtel ne ugorjanak a vízbe.🏝

‼️Sose hagyjanak gyermeket, állatot tűző napon parkoló autóban, ilyen időben akár 70 Celsius-fok fölé is emelkedhet az autó belső hőmérséklete. Ha napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot látnak, azonnal hívják a ☎️ 1️⃣1️⃣2️⃣-es segélyhívószámot!