#felhívás

Útlezárás felújítás miatt

admin küldte be 2022. 07. 08., p – 09:33 időpontban

❗️Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy önkormányzatunk 2022. július 11-én megkezdi a gyógyszertár előtti parkoló felújítását.  👷⚒A munkálatok alatt a parkoló le lesz zárva, autóval megállni a Művelődési Házzal szemközti parkolóban vagy a Művelődési Ház melletti parkolóban lehet.

Köszönjük a megértést és a türelmet.

Szúnyoggyérítés Zalakomárban

admin küldte be 2022. 06. 29., sze – 09:23 időpontban

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
A kezelés pontos időpontja: 2022. július 04. napján, napnyugta utáni órákban.
Pótnapok: 2022. július 05-06. napjai, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Hőségriadó június 30-ig!

admin küldte be 2022. 06. 27., h – 10:14 időpontban

🆕 ☀️ Az országos tisztifőorvos 2022. június 27-én (hétfő) 00.00 órától 2022. június 30-án (csütörtök) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú ‼️hőségriasztást adott ki.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nyomatékosan kéri az ország lakosságát, hogy a nagy melegben ügyeljen a fokozott🥛folyadékbevitelre. ‼️Kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását.

‼️Délelőtt 11 és délután 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző ☀️napon óvintézkedések nélkül: ⛱védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, 👒 szellőző ruházattal és 🧴napvédő készítmények használatával! Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók, illetve a szabadtéri rendezvényeken szórakozók.

🚗 Az autóval közlekedők fokozottan figyeljenek, és vezessenek óvatosan, a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz.

‼️A vízparton tartózkodók ne 🏊‍♀️ 11-15 óra között, és felhevült testtel ne ugorjanak a vízbe.🏝

‼️Sose hagyjanak gyermeket, állatot tűző napon parkoló autóban, ilyen időben akár 70 Celsius-fok fölé is emelkedhet az autó belső hőmérséklete. Ha napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot látnak, azonnal hívják a ☎️ 1️⃣1️⃣2️⃣-es segélyhívószámot!

Tüdőszűrő busz Zalakomárban

admin küldte be 2022. 06. 20., h – 11:27 időpontban

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából tüdőszűrő busz érkezik Zalakomárba, 2022. július 8-án pénteken 13-15 óra között. A szűrés helyszíne az Általános Iskola parkolója lesz. A vizsgálaton bárki részt vehet a lakosság köréből. TAJ kártya és személyi igazolvány szükséges a vizsgálathoz.

Diákunka 2022

admin küldte be 2022. 06. 14., k – 09:49 időpontban

Kedves Zalakomári Diákok!

Az előző évekhez hasonlóan Önkormányzatunk a mai napon lehetőséget kapott arra, hogy nyári diákmunkásokat foglalkoztasson egy hónapra, júliusban vagy augusztusban 3-3 fő diák részvételével.

Feltétel a nappali tagozatos tanulói jogviszony és a 16-25 év közötti életkor. A munkavégzés napi 6 óra, a munkabér bruttó 150.000 Ft/fő/hó. Túljelentkezés esetén, tanulmányi átlag alapján tudjuk rangsorolni a diákokat.

Jelentkezni lehet az diakmunka@zalakomar.hu email címen vagy személyesen az önkormányzati hivatalban, az alábbi adatok megadásával:

Személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, adókártya, érvényes diákigazolvány,
vagy iskolalátogatási igazolás, tanulmányi átlag az utolsó évben, valamint, hogy melyik hónapban szeretne dolgozni. A jelentkezéskor kérünk telefonszámot is megadni!

A jelentkezési határidő: 2022.06.15. szerda 14 óra

Gázszünet 2022. június 9-én.

admin küldte be 2022. 06. 06., h – 08:44 időpontban

Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. tájékoztatása szerint Zalakomárban 2022. június 9-én, csütörtökön 8,00 - 12,00 között a gázszolgáltatás szünetel!

A földgázfelhasználás leállítására szükséges intézkedéseket tegyék meg a saját üzemeltetésbe tartozó fogyasztási helyeken. A gázszünet után a nyomásszabályozót szíveskedjenek visszakapcsolni.

Együttműködésüket köszöni az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt.

Volánbusz menetrend változás: 2022. április 3.

admin küldte be 2022. 03. 16., sze – 08:54 időpontban

A Volánbusz Zrt. tájékoztatása alapján az alábbiak szerint módosul a menetrend:

6415 Nagykanizsa-Zalakaros-Zalaszabar-Sármellék/Zalaapáti-Hévíz-Keszthely autóbuszvonalon:

Zalakaros, autóbusz-állomástól naponta 9:15 órakor Zalakomár, vasútállomásig közlekedő járat Zalakarosról 15 perccel korábban, 9:00 órakor indul, Zalakomár vasútállomáshoz 9:27 helyett 9:12 órakor érkezik. A járatot végző autóbusz ezt megelőzően 8:55 órakor érkezik Nagykanizsáról, így a módosítás korábbi tovább utazási lehetőséget biztosít Zalakomár irányába.

Volánbusz levél

Adománygyűjtés

admin küldte be 2022. 03. 02., sze – 09:32 időpontban

Tisztelt Zalakomáriak!

Felhívjuk a figyelmet, hogy településünkön is gyűjtünk adományt az Ukrajnát sújtó háború elől menekülők számára! Az adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve fogjuk eljuttatni a megfelelő helyekre. Zalakomár testvértelepülése az Ukrajnai Tiszapéterfalva, ahonnan szintén többen menekültek Magyarországra. Kérem, aki tud segíteni a háború elől menekülőknek, az tegye meg.

Az adományokat az alábbi helyszínre lehet leadni:

Zalakomár Közös Önkormányzati Hivatal (Zalakomár, Tavasz u. 13.)

Az alábbi adományokat várjuk:

bármilyen előrecsomagolt tartós élelmiszer, gyümölcslé, tartós tej, kis üveges ásványvíz, müzli szelet, csoki, energiaszelet, kis dobozos (szívószálas), üveges bébiétel, baba tápszer, nedves törlőkendő, pelenka, tisztasági betét, kis dezodor, fogkefe, fogkrém, kis kézfertőtlenítő, tusfürdő, szappan, nedves törlő, maszk, WC papír, szemeteszsák, vitamin, fájdalomcsillapító, kötszer, sebtapasz, gyerekfogkrém, gyerekfogkefe.

Aki pénzbeli támogatást tud nyújtani az a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományvonalán vagy utalással teheti meg az alábbi módokon:

Adományvonal:

1350-es telefonszám, hívásonként 250 forinttal segíthet.

Utalás:

Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Számlaszám: 11784009-20200776
Közlemény: Ukrán válsághelyzet
Köszönjük a segítséget!

Plakat

Tájékoztató a települési gyógyszertámogatásról

admin küldte be 2022. 02. 23., sze – 19:06 időpontban

Települési gyógyszertámogatásra jogosult az a személy, aki nem jogosult közgyógyellátásra, és Zalakomár Nagyközség Önkormányzata közigazgatási területén bejelentett állandó lakóhellyel legalább egy éve folyamatosan rendelkezik, és életvitelszerűen is Zalakomár nagyközségben lakik, és a havi rendszeres gyógyító ellátásának költsége legalább 8.000 forint, és a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg családban élőknél a 102.600 Ft-ot, egyedül élőknél a 142.500 Ft-ot. A települési gyógyszertámogatást a rendszeresen jelentkező gyógyszerköltség időtartamára, de maximum egy évre lehet megállapítani.

A települési gyógyszertámogatás egy évre jutó összege 20.000 Ft. A gyógyszerköltséget a háziorvos igazolja. A háziorvosi igazoláson kizárólag a kérelmező személyes szükségletének kielégítéséhez szükséges gyógyszereket lehet feltüntetni. A kérelmezőt a települési gyógyszertámogatás a kérelem benyújtása hónapjának első napjától illeti meg. A települési gyógyszertámogatást utólag, a kérelem benyújtása hónapját követő hónap 5-éig kell kifizetni házipénztárból vagy pénzintézeti folyószámlára. A települési gyógyszertámogatás megállapítása iránti kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani. A települési gyógyszertámogatás megállapításához a kérelmező, illetve családja jövedelmének hitelt érdemlő igazolása, a háziorvos és gyógyszertár igazolása a rendszeresen jelentkező gyógyszerköltség összegéről és időtartamáról szükséges.

A kérelmeket 2022. évben is a Zalakomári Közös Önkormányzati Hivatal igazgatási ügyintézőjéhez kell eljuttatni, ügyfélfogadási időben. A kérelmek beszerezhetők a Zalakomári Közös Önkormányzati Hivatal portáján, valamint elérhetők Zalakomár nagyközség honlapjáról.

További információ: Zalakomári Közös Önkormányzati Hivatal, 8751 Zalakomár Tavasz u. 13., 9. iroda tel.: 00 (36 93) 386-017/16. mellék e-mail: gyamugy@zalakomar.hu